Avisar de contenido inadecuado

Tipus de pinso per a gats

 -
L'aliment sec o pinso per a gats conté tots els nutrients necessaris per a la correcta alimentació de la teva mascota. És més econòmic que el menjar de gats enllaunat i, a més, manté la dentadura de la teu gat lliure de sarro, per aquesta raó és recomanable evitar donar-li altres menjars a excepció de les suggerides pel veterinari de manera alterna al pinso en casos específics.

Els gats petits han de menjar aliment o pinso adequat, doncs en aquesta etapa de creixement necessiten calories extres que els permetin adequar-se a la dieta sòlida. Aquesta començarà a partir del moment en què deixin la llet de les mares. L'aliment per a gatets s'ha de donar fins aproximadament els 12 mesos.

Un gat entra en l'edat adulta a partir dels 12 mesos, en aquest període hem de canviar l'aliment de gatets al d'adults i aquest canvi ha de ser gradual, començarem a barrejar l'aliment de gatets i el d'adult per alguns dies abans de fer la transició definitiva. Et pots orientar amb ajuda de les taules que porten les bosses de cada marca disponible al mercat per definir les proporcions que hauràs de subministrar a la teva mascota per evitar sobrepès o una dieta escassa.

Els gats solen menjar diverses vegades al dia, per aquesta raó la quantitat de menjar que li col·loquis al matí serà el seu aliment per al dia sencer. Has de posar el menjar en un lloc accessible per al gat (i impossible d'assolir per altres mascotes com gossos a casa) lliure de sons i olors fortes, perquè pugui menjar sense elements de distracció cada vegada que ho desitgi.

Alguns gats amb necessitats específiques per la seva avançada edat o condicions mèdiques necessiten aliments especials, ja siguin per ajudar-los a expulsar boles de pèl amb més facilitat o per a gats amb metabolismes lents o poca activitat, entre molts altres. Aquests aliments són recomanats pel veterinari directament.

Tenint en compte que els gats domèstics són animals descendents de gats salvatges, cal que reconeguis la necessitat de proteïnes o carns presents en el seu pinso. Aquesta quantitat ha de ser almenys 26% de proteïnes i 9% de greixos en el cas dels adults , i per als gatets ha de ser menys a 30% de proteïnes i pots verificar-les a la part posterior de la borsa.

No oblidis servir el seu aliment, ja sigui altre menjar o pinso, amb un plat d'aigua fresca que sempre s'ha de mantenir ple i amb aigua neta, el gats requereixen prendre molta aigua i sobretot si estan consumint aliment sec.

Deja tu comentario Tipus de pinso per a gats

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre