Avisar de contenido inadecuado

Races de gossos: chihuahua

 TAGS:

El chihuahua, un gos originari de Mèxic de raça petita, també anomenat gos “chihuahueño”, és la raça de gos més petita del món, així que si estàs buscant un animal de companyia i vius en un pis petit aquest és un bon candidat. 

El caràcter dels gossos chihuahua és alegre i apegat als seus amos. Algunes vegades poden tornar-se gelosos i són molt valents, per la qual cosa els resulta natural enfrontar-se a races de gossos de mides més grans, si és necessari. Aquests gossos d'estructura física fràgil són sensibles a les baixes temperatures, pel que els seus amos els vesteixen amb abrics quan han d'exposar-se al fred. 

La seva esperança de vida és de 18 anys o més així que, amb l'entrenament correcte i malgrat els seus ossos fràgils, poden resultar excel·lent gossos de companyia amb els quals pots jugar i fer aprendre trucs. Per cuidar-los correctament cal portar-los amb freqüència a un veterinari amb especialitat en higiene dental i naixement. A més, tenen una tendència a les anomalies de tipus neurològic que ha de ser monitorada i, de no fer-ho, pot derivar en epilèpsia. 

En néixer, els chihuahuas tenen el crani incomplet, pel que són molt delicats. Aquesta característica és denominada fontanel·la, i durant els primers sis mesos de vida del cadell el crani acaba de formar-se, com amb els nadons humans. Pel que fa al seu menjar, són omnívors per naturalesa i s'ha de posar especial atenció en no sobrealimentar-los, ja que això pot provocar conseqüències greus en la seva salut. 

Tots els gossos chihuahua són “toy”, pel que per a ells no s'apliquen els termes “mini”, “toy chihuahua” o “tasseta”. El chihuahua “Cap de Cérvol” és el chihuahua original mexicà. Els altres han modificat el seu aspecte mitjançant l'encreuament amb altres races però, per més mètodes (rebutjats pels criadors més valorats) que utilitzin alguns criadors per reduir encara més la seva mida, resulten malaltissos o amb una expectativa de vida molt curta. Un aspecte curiós dels gossos chihuahua és que el zel de la femella dura entre 5 i 7 mesos: això és únic en comparació amb d'altres races. 

Amanyagues el teu chihuahua? Nosaltres també! Fes una ullada a les nostres recomanacions d'avui:

Deja tu comentario Races de gossos: chihuahua

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre