Avisar de contenido inadecuado

Races de gossos: Bulldog

 -

El bulldog és un gos estimat per grans i petits. El seu particular aspecte fa que aquest gos provinent del Regne Unit sigui una de les primeres opcions per a tenir com a mascota

El bulldog fou inicialment utilitzat per a les baralles de gossos, que van ser prohibides a partir de 1835, i ha aconseguit convertir-se en un dels símbols d'Anglaterra

Aquest gos es descendent dels gossos brau maltesos, raça que va ser importada des d'Anglaterra i creuada amb els antics mastins per obtenir el que avui coneixem com a bulldog. 

Anteriorment, el bulldog era més lleuger i la seva apariència era molt similar a la del boxer. Quan era un gos de baralla, només acceptava el repte d'animals de mida més gran com ossos, braus i lleons. En quant al seu nom, la história diu que es ve del seu us per part dels carnissers: treballava fent córrer els braus per que la seva carn resultés més suau. 

L'aspecte del bulldog que coneixem avui en dia destaca pel seu cap i espatlles amples i grans en comparació amb la resta del seu cos. Els plecs de la seva pell son inconfusibles, el seu morro, curt, els llavis, caiguts i un pelatge curt i llis. La major part de les persones prefereixen que el seus bulldogs tinguin la cua tallada, però aquesta, si es deixa natural, és curta i cargolada. 

El caràcter del bulldog és afectuós tot i el seu aspecte, i també pot resultar mandrós. Criat com a gos de companyia, pot ser una mascota molt pacífica, amb un caràcter en absolut nerviós. 

Algunes malalties comunes als bulldogs son la predisposició a patir cops de calor (pel que han de tenir aigua neta i fresca durant tot el dia a llocs accessibles i un ambient airejat i amb ombra), i també són propensos a pujar de pes, pel que és recomanable fer-los jugar o treure'ls a passejar diàriament. 

L'esperança de vida dels bulldogs oscil·la entre els 8 i els 12 anys, amb tota la cura necessària i les corresponents visites al veterinari. Si estas pensant en tenir un bulldog com a mascota, ja saps como tenir-ne cura i què esperar del seu temperament a la llar. I ara, a mimar-lo, no? Avui et recomanem.

Deja tu comentario Races de gossos: Bulldog

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre