Avisar de contenido inadecuado

Races de gats: persa

 -

Els gats perses no només són gats bonics i tenen ulls grans i expressius, també tenen una història molt interessant. Són descendents dels gats turcs d'angora, provinents de l'antiga Pèrsia, que avui és Iran, i reben per això aquest nom. 

Actualment, els gats perses que podem trobar provenen dels gats perses purs que van ser creuats amb angores turcs blancs, criats a l'Anglaterra del segle XIX i introduïts a Europa a través d'Itàlia. Amb el temps, el gat persa s'ha tornat més petit, el seu pèl s'ha fet més sedós i els seus grans ulls el fan més similar al seu avantpassat originari d'Iran. 

La raça persa que podem observar avui és criada de manera artificial, es a dir, amb una selecció que va començar al segle XIX, orientada a reforçar trets físics i de caràcter específics. A partir del segle XIX es van començar a exportar a Anglaterra i França, on van passar a formar part de les races de gats preferides, no només per la seva bellesa, si no pel seu caràcter. 

El caràcter del gat persa és dolç i pacífic; és un gat que demana l'afecte del seu amo constantment i pot resultar una mica dormilega. Resulta sorprenent per a algunes persones la seva carència d'instint caçador (probablement a causa de la criança selectiva), la qual cosa el fa molt més relaxat, sociable i domèstic que la major part de les altres races de gats. 

Pel que fa a l'estructura física del gat persa, és de cos compacte i musculós, cara arrodonida i estructura òssia robusta i resistent. Pot fer entre 40 i 50 centímetres de llargada, amb una cua d'entre 25 i 30 centímetres; el seu pelatge és espès i abundant, amb un mantell que es pot presentar en diferents colors uniformes com el blanc, el gris (també anomenat “lila”), el vermell (o groc), el crema i el negre, però també es pot trobar amb dos o tres colors de pelatge.

Comentarios Races de gats: persa

Molt bo este article sobre els gats persa, son els meus preferits!
Persas Persas 05/06/2017 a las 12:51

Deja tu comentario Races de gats: persa

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre