Denuncia per contingut inadequat

Què és una mascota?

 - Les mascotes són animals domèstics, també anomenats animals de companyia i com el seu nom indica són conservats pels seus propietaris per a formar part de la família, disminuir la soledat i portar l'alegria a casa seva. Les mascotes alegren els nostres dies, ens ofereixen companyia i algunes d'elles fins i tot poden arribar a ser aliades per a nosaltres en l'execució de tasques diàries si se'ls hi dóna un entrenament correcte. 

Recents estudis han demostrat que tenir una mascota a casa permet contrarestar l'estrès, disminueix la nostra pressió arterial cada vegada que les acaronem, incrementa l'autoestima en posar-te en el paper del seu "líder" i és una excel·lent font de lliçons de responsabilitat i sensibilitat per als nens, entre molts altres beneficis. 

Algunes de les mascotes preferides per tenir a casa són en primer lloc els gossos, després vénen els gats, els peixos, els canaris o periquitos, els conills, els hàmsters i fins i tot les fures i eriçons pigmeus, per ser animals que requereixen cures bàsiques i ofereixen companyia, disminuint el mal humor i en determinats casos incentivant als seus propietaris a realitzar activitats físiques en jugar i sortir de passeig amb ells. 

Les mascotes poden resultar grans aliades en processos de recuperació de cirurgies i malalties i servir com a guies per afavorir la millor orientació de persones invidents, minusvàlides o sordes. A les mascotes cal tractar-les amb amor i per garantir la seva qualitat de vida, no només n'hi ha prou amb oferir-los aigua i menjar, també han de comptar amb els articles necessaris per a la seva salut, neteja, descans i exercici. 

Un altre punt important per a la cura de les mascotes és la revisió veterinària regular. Això garantirà un òptim creixement, un millor desenvolupament de la teva mascota en les seves activitats quotidianes i una vida més longeva, pel que és positiu començar a portar-la de forma rutinària a les seves revisions i vacunacions i, si és possible, tenir un veterinari de confiança perquè l'atengui de manera regular. 

Moltes persones compren les seves mascotes, mentre que d'altres les adopten en refugis locals, però si bé el caràcter, sociabilitat i adaptabilitat de les mascotes són trets que t'ajuden a triar l'adequada per a teva família, el seu comportament i disciplina depenen directament de l'educació que els hi dónes.

Deixa el teu comentari Què és una mascota?

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom