Avisar de contenido inadecuado

Les 10 malalties més comunes dels gats

 -

Els gats son mascotes sorprenents, no només pel seu atractiu i varietat de colors de pelatge si no també pels seus sentits més desenvolupats, com la seva oïda. Aquestes mascotes domesticades pels egipcis fa més de 4000 anys necessiten atencions especials, com ara estar pendents de les deu malalties més comuns a la seva espècie

1. Cistitis: el sistema urinari dels gats és un dels punts més problemàtics a mesura que envelleixen, com és el cas de la cistitis. 

2. Malaltia renal crònica: quan hi hagi la sospita de deficiències renals o urinàries, els amos hem de vigilar la quantitat d'aigua que consumeix el nostre gat diàriament, observar atentament la sorra abans de retirar-la i llençar-la i verificar pèrdues de pes, entre d'altres aspectes. 

3. Hipertiroïdisme, 4. Linfosarcoma i 5. Diabetis: aquestes malalties requereixen una detecció per part del veterinari, després d'exàmens específics. 

6. Problemes estomacals: són més fàcils de reconèixer pels notables símptomes que veuràs a la teva mascota si es presenten (vòmits i diarrea). 

7. Periodontitis o malaltia dental: els problemes bucals són ocasionats per la manca de vigilància i es poden evitar amb revisions periòdiques del veterinari. 

8. Problemes intestinals i/o diarrea: són més fàcils de reconèixer amb una atenta vigilància. Els símptomes són vòmits i diarrea i han de ser atesos per un veterinari si es presenten en diverses ocasions. 

9. Otitis: és una inflamació al canal auditiu que es dóna tant en cadells com en gats adults. Pot generar dolor i en casos extrems, la pèrdua de l'audició. Es presenta quan entren agents estranys a les oïdes de la nostra mascota i aquesta té les defenses baixes. Es reconeix per la inflamació de l'oïda i la incomoditat que ens demostrarà en gratar-se i inclinar el seu cap. 

10. Dermatitis al·lèrgica: normalment és dóna a causa d'una dieta desequilibrada. Després del diagnòstic veterinari es pot tractar amb diferents productes i una reformulació de la dieta. 

No oblidis fer anàlisis d'orina i sang al teu gat si ja ha entrat en una edat avançada, per prevenir complicacions i gaudir de la seva companyia el màxim possible. 

I si t'agrada amoixar el teu gat, et recomanem:

Comentarios Les 10 malalties més comunes dels gats

Bona tarde! la meva vaina te un gat persa la cua li an caigut al pels , te granets i crostes i per la panxa tamve, aque deo ser degut?
Es gran i no pot dur el gat baterinari , jo us o pregunto i sino ja li portare jo.
Atentamnet MªÁngels
MªÁngels gene mercade MªÁngels gene mercade 17/10/2015 a las 18:47
es molt interesan.
os felicito
ariadna marí montero ariadna marí montero 19/02/2017 a las 19:49

Deja tu comentario Les 10 malalties més comunes dels gats

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre