Denuncia per contingut inadequat

El gos, l'amic més fidel

 TAGS:

Sense cap mena de dubte la mascota més popular a les llars del món sencer és el gos, anomenat el millor amic de l'home. Aquest animal va ser el primer a ser domesticat; gràcies a això la seva alimentació va aconseguir ser modificada i per això permet ser alimentat com a criatura omnívora. Tot i estar classificat igualment per científics com carnívor, el gos és una subespècie del llop, i moltes persones creuen que el seu familiar més directe és el llop gris. 

S'ha investigat sobre el procés de domesticació del gos, que porta més de 9.000 anys vivint prop de l'home. Aquest procés ha estat més voluntari per part del caní que per part de l'humà, ja que li resultava més beneficiós que mantenir-se a part. Ja des temps remots l'home li proporcionava protecció, afecte i aliment de manera espontània. 

Algunes persones consideren als gossos més dòcils que els gats, però en realitat són més senzills d'entrenar. La seva oïda i olfacte són els sentits més desenvolupats i pot olorar i escoltar a quilòmetres aromes i sons que l'olfacte i oïda humans no poden percebre, mentre que la vista no és el seu sentit més desenvolupat. Poden percebre els moviments a la perfecció en un camp de 250 graus per a les seves activitats de caça, però només poden veure els colors verds i blaus, el color vermell el perceben com una tonalitat de groc i el verd ho veuen gris. 

Els gossos poden variar en diverses formes i mides segons la seva raça. La longevitat o temps de vida estimat per un gos de raça petita és d'un màxim de 20 anys i regularment de 15 anys. Tant els gossos de races pures com els mestissos (barreja de diverses races) són aptes per servir de companyia, fer esports de caça, assistència o guia. 

Un dels gossos preferits per les famílies amb nens petits és el caniche o french poodle. Pel seu caràcter alegre i dòcil, aquest gos té major tolerància als jocs constants i resulta molt afectuós per conviure amb nens, també compta amb una intel·ligència exemplar per a aprendre trucs i rutines. 

Alguns factors a tenir en compte a l'hora d'integrar un gos a la família són: 

  • Raons per sumar-lo a la família: com a company de jocs, amic per als nens o company d'exercicis són excel·lents candidats.
  • Espai: Perquè puguin exercitar-se, els gossos necessiten una habitació, jardí o pati on puguin córrer i jugar amb llibertat. Si no els tens hauràs de portar-lo de passeig a un parc.
  • Temps: Cal que cada integrant de la família posi una mica del seu temps per fer torns i oferir atenció, afecte, entrenament i jocs al cànid.
  • Diners: Els gossos necessiten una mica d'inversió per als seus articles de cura personal, menjar i visites al veterinari. 

Finalment la responsabilitat és el factor més important a l'hora d'adoptar o comprar un gos per unir-lo a la família, ja que no només caldrà atendre’l quan sigui un cadell sinó quan creixi i t'ofereixi el seu afecte i lleialtat.

Deixa el teu comentari El gos, l'amic més fidel

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom