Avisar de contenido inadecuado

Factors a tenir en compte abans d'adoptar un gat (I)

 TAGS:Adoptar un gat o qualsevol altre animal de companyia o mascota i no comprar és un gest de sensibilitat que permet obtenir una oportunitat de ser estimat i protegit, tot i que en alguns casos els gats no són de rassa sino mestissos. Diverses organitzacions i grups de persones a tot el món lluiten per aconseguir cases, mentre que els amos responsables de gatets orfes que han perdut a les seves mares o gatets que simplement han estat abandonat al seu destí.

Però abans d'adoptar un gat, hi ha diversos factors a tenir en compte que t'ajudaran a determinar si et trobes en condicions de cuidar-lo i protegir com es mereix:

Entorn familiar: abans de tenir a casa un gat o d'altres mascotes, aquesta decisió ha de ser discutida amb tots els membres de la casa, ja que encara que sigui un el responsable, sempre hi haurà moments on necessiti ajuda dels altres, i també hem de descartar possibles al·lèrgies.

Edat: Algunes persones prefereixen adoptar un gatet cadell per tal que puguin créixer amb ells i educar-los amb paciència, també es considera que aquesta és l'etapa més atractiva dels animals de companyia, ja que juguen més, però molts no saben que l'adopció d'un gat adult (a partir de l'any d'edat) és un avantatge, ja que si disposen de poc temps per jugar, portar-los a la primera etapa de la vacunació (que dura diversos mesos) pot ser més senzill per un gat adult. Doncs ja saben fer les seves necessitats en les caixes de sorra i menjar aliments sòlids separats i ser menys inquiets.

Les mesures de seguretat a casa: El fet de portar un gat adult a casa pot ser un lloc nou al que no està acostumat, la primera reacció serà tractar d'escapar i per aquest motiu els veterinaris recomanen mantenir tancades les finestres o deixar obertures per les que no hi puguin passar durant la primera setmana. També s'ha d'entendre que els primers tres dies estaràn amagats en el lloc més inesperat i després sortiràn voluntàriament al veure que no hi ha perills reals.

Decoració: Per un gat és molt important tenir un lloc especial, des d'on pugui veure tota la sala i aquest lloc ha de ser alt. Si tens una biblioteca o moble alt no és estrany veure sentar-se el gat per descansar mentre observa. Si no el tens, considera adaptar un espai amb aquestes característiques, el farà molt feliç.

Deja tu comentario Factors a tenir en compte abans d'adoptar un gat (I)

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre