Avisar de contenido inadecuado

Beneïts rosegadors!

 TAGS:Els rosegadors poden resultar excel·lents mascotes si se'ls atén de forma adequada i se'ls hi proporcionen els implements necessaris per mantenir la higiene i alimentació que requereixin segons les seves característiques. 

Alguns dels rosegadors favorits com a mascotes són: 

  • Conills porquins o cobais: són rosegadors provinents d'Amèrica del Sud i més específicament dels Andes peruans i bolivians. El seu nom científic és Cavia porcellus i solen anomenar-se cobais o conillets d'Índies. Hi ha diferents races de conills porquins domèstics, com l'anglesa (pèl curt blanc, negre o marró) el conill porquí abissini (de pèl aspre, amb remolins) i el conill porquí peruà o d'angora (amb pèl llarg, llis i suau).

El temperament dels conills porquins o cobais és sociable; en estat natural viu en colònies de 5 a 10 individus, però pot tornar-se territorial i això fa més complex tenir-los en parelles com a mascotes. Poden ser domesticats i resultar afectuosos amb els seus amos; són dòcils amb els humans i poden fer sons per manifestar la seva necessitat d'atenció, gana, mal humor o temor. Si estàs pensant comprar una d'aquestes mascotes pel teu fill, és important que sàpigues que els conills porquins són ideals per a nens majors de 10 anys, per les atencions que requereixen. 

La seva alimentació consisteix en fenc, ric en els hidrats de carboni i el ferro que necessiten, fruites i verdures riques en vitamina C i pinso especial per a conills porquins. Han de tenir a la mà una pedra de calci i aigua fresca en tot moment per mantenir-se hidratats. Per a l'elecció de la seva gàbia és recomanable una d'espaiosa que els hi permeti exercitar-se, i que puguin caminar fora d'aquesta dues hores diàries. La seva esperança de vida és de 4 a 8 anys. 

  • El hàmster: hi ha 18 espècies diferents de hàmster al món. Els més populars són el hàmster daurat (pèl marró clar o color préssec) i els hàmsters nans (de Campbell, hivernal, Roborovski o xinès).

Una particularitat dels hàmsters és que compten amb galtes per guardar provisions de menjar, que els hi arriben fins a les espatlles; són animals nocturns que requereixen fer exercici i les seves activitats durant la nit i solen dormir la major part del dia. 

Per a l'alimentació de l'hàmster és ideal subministrar-li blat de moro, cacauets, llavors de gira-sol, i s'ha d'evitar donar-li menjar d'humans, pastanaga, col, espàrrecs, remolatxa, xocolata o coliflor, ja que són nocius per a la seva salut. La gàbia ha de tenir almenys 30 per 60 centímetres per a un sol hàmster, i és recomanable que tingui també una roda de exercicis. Ha de tenir un bevedor d'aigua i estar allunyat dels corrents d'aire o d'una excessiva il·luminació. 

T'agrada mimar a la teva mascota? A Mascotic et recomanem donar-li sempre els millors aliments:

Deja tu comentario Beneïts rosegadors!

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre